PADI association

Проверовъчно гмуркане

Първо гмуркане за водолази, които не са се гмуркали 6 или повече месеца.

Проверовъчно гмуркане

Обикновено водолазите, които се занимават професионално с подводно гмуркане не пропускат да се потопят във водата поне няколко пъти на ден. Възникват обаче житейски ситуации, които в някои случаи отнемат възможността за гмуркане на водолази в продължение на месеци, понякога половин година, а понякога дори и повече.

Именно на тези водолази, които не са се гмуркали 6 или повече месеца, водолазна школа “Баракуда” предлага възможността да направят т. нар. проверовъчно или тестово гмуркане. Основната задача на този вид гмуркане е да помогне на тялото на водолаза да се адаптира към водната среда, в която той отдавна не е имал възможност да бъде.

Тестовото гмуркане помага на водолаза да си припомни всички детайли, свързани с оборудването и неговото използване.

Въпреки че имате и предишни гмуркания, в курса по проверовъчно гмуркане на школа за водолази “Баракуда” вие ще се намирате под ръководството на опитен инструктор. Преди да се гмурнете ще си припомните базовите теоретични знания, които са ви необходими, за да премине успешно гмуркането и да бъде гарантирана вашата безопасност. Разбира се, от особено значение е, че преди отново да започнете да се занимавате ежедневно с дайвинг и да си върнете формата, в курса по тестово гмуркане вие ще си припомните всички техники на подводно плаване – как да се движите, как да дишате, как да се адаптирате към повишаването на налягането и т.н.

Факт е, че все повече хора практикуват дайвинг заради невероятно силния коктейл от емоции и адреналин, който предлага подводното гмуркане. Заниманието с дайвинг обаче крие рискове, особено когато здравето на водолаза е влошено или правилата по време на гмуркане не се спазват. Курсът по проверовъчно гмуркане на водолазна школа “Баракуда” до голяма степен има за цел и да установи до каква точно степен физически, а и психически е подготвен водолазът.

Това важи както за начинаещи гмуркачи, така и за по-опитни водолази, които обаче не са се потапяли под водата за период от половин година.

Водолазен клуб Баракуда

Свържете се с нас още днес
+359 898 670 604

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да откриете гмуркането
Разговаряйте с нашия екип или
ПОЗВОЛЕТЕ НА ЕКИПА НИ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ВАС