PADI association

Discover scuba diving (пробно гмуркане)

В този курс е предвидено едно гмуркане с включени кислородна бутилка и тежести.

Discover scuba diving (пробно гмуркане)

Какво точно се разбира под понятието “пробно гмуркане”?

Най-добрият начин да се разбере какво точно представлява дайвингът е да се изпробва. Школа за водолази “Баракуда” предоставя възможност на начинаещите да направят пробно гмуркане от брега, за да изпитат емоцията на дайвинга.

В пробното гмуркане са включени бутилка и тежести. Инструкторът ще подбере подходящ комплект с оборудване за вас и ще ви обясни неговото предназначение. Преди гмуркането вие ще се запознаете с основите на безопасността и комфортното пребиваване под водата. Много е важно да знаете на теория по какъв начин и как точно да се движите във водата преди да го приложите на практика.

През цялото време докато трае пробното гмуркане, до вас ще се намира инструктор, който ще бъде готов да ви помогне при възникването на потенциално опасна ситуация.

При дайвинга общуването между вас и инструктора става посредством използването на прости знаци, с които ще се запознаете предварително преди започването на курса. Добре е да знаете, че пробното гмуркане обикновено продължава около 30 минути, но вие винаги можете да го прекратите преждевременно, ако усетите някакъв вид неразположение.

Ако сте начинаещ водолаз, който никога преди това не се е гмуркал, трябва предварително да сте подготвени за повишаване на налягането в ушите. Докато се гмуркаме усещаме повишаване на налягането, подобно на това, което изпитваме при набирането на височина или кацането на самолет. Основно влияние повишеното налягане оказва на въздушните кухини във вътрешността на тялото. Изменението в налягането започва да се чувства щом се потопите на повече от 1-2 метра във водата.

Инструкторът на водолазна школа “Баракуда” ще ви научи по какъв начин да се адаптирате лесно към повишаването и как да изравнявате налягането в ушите. Той ще гарантира безопасността ви по време на пробното гмуркане.

Дайвингът ще ви предложи една нова и изключителна вселена, каквато до момента дори не сте подозирали, че може да съществува.

Доверете се на професионализма на школа за водолази “Баракуда” и опитните специалисти, които работят в нея.

Водолазен клуб Баракуда

Свържете се с нас още днес
+359 898 670 604

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да откриете гмуркането
Разговаряйте с нашия екип или
ПОЗВОЛЕТЕ НА ЕКИПА НИ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ВАС