PADI association

За нас

Ако споделяте девиза “Стъпка назад към природата“, значи тази информационна лагуна е точно за Вас

За нас

Тук ще можете не само да се потопите в свят от нови приключения, ала и ще се отърсите от бремето на градското битие.

Това не е път, по който да поемеш предпазливо. В природата се гмуркаш без да премисляш опасностите – скачаш смело в непознатите води, защото само така ще можеш да се слееш с природата, с нея – Майката земя, докосвайки се до нежната й ласка.

И само този, който е готов да отпие от магията й, ще се откаже да нахлузи удобни обувки, за да направи крачка „назад към природата“; той сам ще поиска плавници, за да се гмурне в дълбините й.

Ала за всичко това природата изисква доза кураж, желание и мечтателски дух. Ние ги имаме и ще Ви помогнем да откриете смелчагата вътре в себе си.

Под водата е тихо, чисто, красиво, различно, интересно, уютно – това е нашият дом и те каним да бъдеш нашият любим гост!

Добре дошли в школата за кандидат-водолази „Баракуда”. Защото ние не сме само магазинери и търговци…ние сме мечтатели!

Предистория:

През далечната 1990 година, Троян Марков – създателят на ЕТ “Баракуда” и опитен водолаз от 65-а година – се хвърля в пазарното море, за да опознае дълбочината на магията му.

Няколко години по-късно, основателят Марков става първият българин, придобил инструкторска степен от PADI (Professional Association of Diving Instructors: Професионалната асоциация на водолазните инструктори), и то в кино Меката Кан, Франция, където е седалището на най-реномирания колеж за обучение на инструктори (IT College) в Европа.

Само година по-късно (1994), Марков става представител на италианския концерн H.T.M.SportS.p.A.Mares в България.

През 2004 г. “Баракуда” е пререгистрирана като ООД с управител Стефан Марков, също PADI – професионалист от 2002г. Към днешна дата, фирмата разполага и с магазин в град Варна, ул. „Ген. Гурко“ 43.

Фирмата предлага професионална водолазна екипировка и техника и от марките “Dacor”, “Sporasub”, както и компресори на “Bauer Kompressoren” – все “стари морски вълци” със световна пазарна известност, заслужена чрез гарантирано висококачествени изделия.

Доверете се на компетентността на ET „Баракуда“ – мястото, което обединява любителите на морските изживявания и дълбочинни гмуркания.

Школа за водолази „Баракуда“ се отличава от останалите конкурентни школи с това, че има индивидуален подход към всеки един клиент. Опитните инструктори от екипа на компанията ще намерят най-добрия начин за развиване и усъвършенстване на уменията ви в зависимост от нивото, на което се намирате. Дори начинаещите водолази много бързо ще успеят да навлязат в света на дайвинга, да се научат как да се държат под водата и да се грижат за собствената си безопасност.
Курсовете на водолазна школа „Баракуда“ са специално разработени по такъв начин, че да осигурят всестранен процес на обучение за всички, които желаят да станат професионални сертифицирани водолази. Програмите акцентират върху развитието на специални навици и умения за гмуркане, и изграждането на увереност в собствените сили и при начинаещи водолази.

Обучението по дайвинг във водолазна школа „Баракуда“ протича в съответствие с всички приети международни стандарти. Курсистите получават най-високо качество на обучение и не са редки случаите, в които начинаещи водолази приключват курсовете и продължават да се занимават с дайвинг като сертифицирани инструктори.
Наред с опита на професионалистите, които ще ви предадат всички необходими знания по време на теоретичните и практически занимания, докато протичат курсовете, от изключително значение за правилното и безопасно овладяване на уменията за подводно гмуркане е и техническото оборудване. Във водолазна школа „Баракуда“ вие ще откриете пълен комплект оборудване, отличаващо се с най-високо качество – маски, плавници, акваланги, водолазни бутилки, неопренови костюми, подводни компютри, фенери, ножове и мн. др.

Разнообразният и красив подводен свят ви очаква! Доверете се на професионализма на водолазна школа „Баракуда“ и открийте нови и неподозирани емоции, каквито не сте изпитвали до момента. Дайвингът е прекрасно занимание, което съчетава в себе си дисциплина, спорт и авантюризъм, така че не пропускайте да се запознаете с него – може би у вас самия се крие един бъдещ инструктор по подводно гмуркане!

Водолазен клуб Баракуда

Свържете се с нас още днес
+359 898 670 604

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да откриете гмуркането
Разговаряйте с нашия екип или
ПОЗВОЛЕТЕ НА ЕКИПА НИ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ВАС