Гмуркане на потънали обекти

Изчезнала във водите на Черно Море по време на последния си боен поход през Ноември 1941 година Щ-211 е открита в акваторията на Варненския залив от водолази-ловци на рапани през 2000 г. за да се превърне в един от най-популярните рекове по Българското черноморие.

Обикновено едно гмуркане е достатъчно за да се изследва цялата подводница. С размери: дължина –58,8 м. шрочина –6,2 м, височина 4,0 м тя лежи на дълбочина 24 метра на около 8 мили югоизточно от порт Варна. Носовият и отсек е откъснат най-вероятно от експлозия и лежи само на няколко метра от нея.

Гмуркането на Щ-211 не изисква някакво специално обучение, но поради дълбочината и вероятността  от намалена видимост и ниска температура на водата, водолазите трябва да притежават сертификат Advanced Open Water Diver и е желателно да имат опит в подобни условия.

За любителите на потъналите обекти можем да предложим още парченца от историческия пъзел на Втората Световна Война като румънските миноносец “Принц Карол” и транспортния кораб „Пелеш”, както и легендарната Съветска подводница Щ-204 „Минога”, и потъналите през Първата Световна Война Руски ескадрен миноносец „Лейтенант Пущин” и първата Българска подводница УБ-8.

Попитайте ни за подробности

Свържете се с нас още днес
+359 898 670 604

Свържете се с нас и ще Ви помогнем да откриете гмуркането
Разговаряйте с нашия екип или
ПОЗВОЛЕТЕ НА ЕКИПА НИ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ВАС